Hét houtbouw product voor duurzaam bouwen.

Bouw duurzaam en energieneutraal

Bouwen met SIP panelen biedt een duurzaam alternatief om de schil slanker, sneller en lichter te kunnen bouwen

Perfect op maat gemaakt

Ontwerpen van de architect worden omgezet naar productietekeningen voor SIP. CNC machines fabriceren hier een op maat-gemaakt prefab bouwpakket van.

Luchtdicht bouwen met SIP

Luchtdicht en energieneutraal bouwen met SIP panelen voor een aangenaam wooncomfort, is energiebesparend en zorgt voor een afname in de CO2-uitstoot.

Compleet SIP casco bouwpakket

Quacent fabriceert een compleet casco bouwschil constructief, isolerend én dragend in één. (inclusief alle bevestigingsmaterialen)

Quacent's prefab SIP bouwsysteem: duurzaam bouwen voor de toekomst.

SIP staat voor Structural Insulated Panels oftewel constructief isolerende sandwichpanelen. Het SIP bouwsysteem wordt volledig constructief dragend én isolerend gefabriceerd en geleverd inclusief bevestigingsmaterialen en installatietekeningen. Er is geen nabewerking meer nodig in een timmerfabriek. Dit houtbouw systeem is uitermate geschikt om te voldoen aan de nieuwe BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) bouwbesluit eisen.

Offerte aanvragen ›

Dé ideale basis voor energie neutraal (BENG), duurzaam en levensloopbestendig te bouwen.

Omdat het belang isolatiewaarden en luchtdichtheid steeds belangrijker wordt, zal traditioneel bouwen met beton of steen niet haalbaar zijn of wordt heel kostbaar als men aan de strenger wordende energienormen EPC en BENG wil voldoen. Gevels met een waarde van Rc6 en dak Rc8 zijn de norm als tevens een luchtdichtheidsklasse 3.

Hoe duurzaam is bouwen met hout?

Bouwen met hout is duurzaam; de CO2 opslag kun je voor lange tijd vastleggen. Wonen in een huis gebouwd van hout heeft voor de bewoner prettige eigenschappen. Je kunt met hout bijvoorbeeld dampopen bouwen zodat je geen vochtproblemen krijgt. En oververhitting in de zomer, zoals met een huis dat van stenen is gebouwd is, daar heb je met hout geen last van. In combinatie met slim passief ontwerpen en de juiste installaties kun je jouw coole droomhuis perfect bouwen met hout.

duurzaam bouwen met hout en installaties
QUACENT SIP PANELEN
Bouw toekomstbestendig met het Quacent SIP Bouwsysteem

Door zijn prefab karakter is het mogelijk in een zeer kort tijdbestek een ruwbouw casco te bouwen. De SIP panelen worden op maat en genummerd op de bouwplaats geleverd. Drie mensen kunnen in ongeveer vijf dagen een casco plaatsen. Maar dan moeten die mensen wel ruime ervaring hebben met dit systeem. Het blijkt namelijk dat bouwbedrijven die nog geen ervaring hebben met het systeem er in eerste instantie ongeveer drie weken over doen. Maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van de complexiteit van de woning. Daarnaast hoeft het SIP prefab casco systeem niet te drogen en kan er al tijdens de montage direct gestart worden met andere werkzaamheden aan de binnen en buitenzijde van de woning. Dit biedt meer zekerheid in een snellere oplevering.

Binnen 24 uur een prijsindicatie voor een SIP Casco Bouwpakket.

Offerte aanvragen ›