Snel aanbouw realiseren

Snel een prefab aanbouw plaatsen met Quacent SIP panelen. Een uitbouw met SIP panelen kan in 1 dag geplaatst worden door het simpele SIP bouwsysteem.

Flexibel in ontwerp

Aanbouw met SIP panelen heeft geen ontwerpbeperkingen. De panelen worden volgens de bouwkundige -en ontwerp specificaties op maat gezaagd en als compleet bouwpakket inclusief alle bevestigingsmaterialen op de bouwplaats afgeleverd.

Licht bouwen

De SIP panelen zijn licht in vergelijking met bakstenen en bouwblokken. Ze wegen maximaal 24 kg/m2 en zijn daardoor ideaal voor situaties waar zware constructies lastig zijn of ruimte en opslag ontbreekt. 

Prefab aanbouw van SIP; bouw meer huis in minder tijd.

Quacent SIP prefab aanbouw kenmerkt zich door zijn lagere prijs en snelle verwerking dan traditionele bouwsystemen. De prefab opbouw bestaat hoofdzakelijk uit houten sandwichpanelen met isolatie (EPS/NEOPOR) ertussen, waardoor de constructie lichter en goedkoper is. Bouwen met SIP zorgt voor meer comfort, duurzaamheid en een snelle bouwtijd. Met de flexibiliteit waar een hedendaags ontwerp om vraagt. Met ons SIP-bouwsysteem bouw je meer huis in minder tijd.

SIP staat voor Structural Insulated Panels oftewel constructief isolerende sandwichpanelen. Het SIP bouwsysteem wordt volledig constructief dragend én isolerend gefabriceerd en geleverd inclusief bevestigingsmaterialen en installatietekeningen (Geen nabewerking nodig in een timmerfabriek). Dit slanke bouwsysteem is zeer geschikt om te voldoen aan de nieuwe BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) bouwbesluit eisen.

Quacent SIP panelen casco
Direct prijs voor SIP opvragen?

Snel een prefab aanbouw realiseren

Afhankelijk van het totale ontwerp kan het systeem zowel gevel-dragend als gevel-vullend worden ingezet. Quacent SIP bouwsysteem wordt geleverd in vijf verschillende diktes: 114mm, 165mm, 210mm, 260mm of 310mm. De panelen zijn licht van gewicht en wegen afhankelijk van de dikte en dekplaten ca. 25-30 kg/m2. De gevel kan bekleed worden met bijvoorbeeld steenstrips, verduurzaamd hout, gevel-stucwerk of een fels systeem.

Heeft u al ontwerptekeningen?
Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor uw project:

Offerte aanvragen ›

Wij streven ernaar om binnen 24u te reageren

Direct naar:

Quacent SIP panelen

Basisinformatie over SIP

Een lichtgewicht en constructief isolerend bouwsysteem. Quacent SIP panelen kunnen worden gebruikt om het ruwbouw casco van een gebouw…

Lees verder ›
Quacent SIP casco villa

Referentieprojecten

Bekijk enkele referentieprojecten gebouwd met het Quacent SIP bouwsysteem. Van tiny houses, eengezinswoningen tot een bungalow in het bos.

Lees verder ›
SIP prefab casco

Downloads

Download hier meer informatie over de verschillende bouwdetails van het Quacent SIP Bouwsysteem, referenties en cases, of een van onze brochures.

Lees verder ›
Prefab SIP casco huis

Veelgestelde vragen

Wilt u meer weten over Quacent, onze prefab houtbouw producten of het SIP panelen bouwsysteem? Bekijk dan ons overzicht met veelgestelde vragen.

Lees verder ›

Laatste nieuws


Nothing found.

Quacent is producent en leverancier van SIP panelen en prefab houten bouwsystemen geschikt voor de woningbouw. Complete geprefabriceerde casco’s, zeer energiezuinig en slank bouwsysteem. Isolatie, kierdichtheid én constructie gecombineerd zonder nabewerking van timmerfabriek nodig. SIP staat voor Structural Insulated Panels oftewel constructief isolerende sandwichpanelen. Het SIP bouwsysteem wordt volledig constructief dragend én isolerend gefabriceerd en geleverd inclusief bevestigingsmaterialen en installatietekeningen om een houten huis te bouwen. Voor een prijsindicatie, neem contact op met ons.