Grotere gebruiksoppervlakte

Steeds dikkere isolatiepakketten bij traditioneel en houtskeletbouw zorgt voor minder gebruiksoppervlakte. Door slank te bouwen met ons SIP Bouwsysteem kan de gebruiksoppervlakte tot wel 10% worden vergroot ten opzichte van traditioneel bouwen of houtskeletbouw.

Flexibel in ontwerp

Slank bouwen met SIP panelen heeft geen ontwerpbeperkingen. De panelen worden volgens de bouwkundige -en ontwerp specificaties op maat gezaagd en als compleet bouwpakket inclusief alle bevestigingsmaterialen op de bouwplaats afgeleverd.

Licht bouwen

De SIP panelen zijn licht in vergelijking met bakstenen en bouwblokken. Ze wegen maximaal 24 kg/m2 en zijn daardoor ideaal voor situaties waar zware constructies niet mogelijk zijn.

Quacent SIP; bouw meer huis in minder tijd.

Quacent SIP-systeem levert niet alleen hoge isolatiewaardes, maar ook meer woonoppervlak door slank te bouwen. Bouwen met SIP zorgt voor meer comfort, duurzaamheid en een snelle bouwtijd. Met de flexibiliteit waar een hedendaags ontwerp om vraagt. Met ons SIP-bouwsysteem bouw je meer huis in minder tijd.

SIP staat voor Structural Insulated Panels oftewel constructief isolerende sandwichpanelen. Het SIP bouwsysteem wordt volledig constructief dragend én isolerend gefabriceerd en geleverd inclusief bevestigingsmaterialen en installatietekeningen (Geen nabewerking nodig in een timmerfabriek). Dit slanke bouwsysteem is zeer geschikt om te voldoen aan de nieuwe BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) bouwbesluit eisen.

Meer over sip casco ›
gevelafwerking sip bouwsysteem
houten gevelbekleding sip huis

Verschillende mogelijkheden

Afhankelijk van het totale ontwerp kan het systeem zowel gevel-dragend als gevel-vullend worden ingezet. Quacent SIP bouwsysteem wordt geleverd in vijf verschillende diktes: 114mm, 165mm, 210mm, 260mm of 310mm. De panelen zijn licht van gewicht en wegen afhankelijk van de dikte en dekplaten ca. 25-30 kg/m2. De gevel kan bekleed worden met bijvoorbeeld steenstrips, verduurzaamd hout, gevel-stucwerk of een fels systeem.

Technische informatie SIP ›

Direct naar:

Quacent SIP panelen

Basisinformatie over SIP

Een lichtgewicht en constructief isolerend bouwsysteem. Quacent SIP panelen kunnen worden gebruikt om het ruwbouw casco van een gebouw…

Lees verder ›
Quacent SIP casco villa

Referentieprojecten

Bekijk enkele referentieprojecten gebouwd met het Quacent SIP bouwsysteem. Van tiny houses, eengezinswoningen tot een bungalow in het bos.

Lees verder ›
SIP prefab casco

Downloads

Download hier meer informatie over de verschillende bouwdetails van het Quacent SIP Bouwsysteem, referenties en cases, of een van onze brochures.

Lees verder ›
Prefab SIP casco huis

Veelgestelde vragen

Wilt u meer weten over Quacent, onze prefab houtbouw producten of het SIP panelen bouwsysteem? Bekijk dan ons overzicht met veelgestelde vragen.

Lees verder ›

Laatste nieuws


Nothing found.

Quacent is producent en leverancier van SIP panelen en prefab houten bouwsystemen geschikt voor de woningbouw. Complete geprefabriceerde casco’s, zeer energiezuinig en slank bouwsysteem. Isolatie, kierdichtheid én constructie gecombineerd zonder nabewerking van timmerfabriek nodig. SIP staat voor Structural Insulated Panels oftewel constructief isolerende sandwichpanelen. Het SIP bouwsysteem wordt volledig constructief dragend én isolerend gefabriceerd en geleverd inclusief bevestigingsmaterialen en installatietekeningen om een houten huis te bouwen. Voor een prijsindicatie, neem contact op met ons.